Uždaryti

Prisijungimas redaktoriams

Prisijunkite, norėdami redaguoti svetainės turinį.
Prisijungimas

2006 - 2013 metų ref.lt archyvas

Ši svetainė yra 2006 - 2013 metų archyvas.

Klausimas

Užbaikite Šv. Rašto citatą: "Jei Viešpats panorės..."
 
„Kalbėdami tiesą su meile, aukime visais atžvilgiais tame, kuris yra galva, - Kristuje.“ (Ef4, 15)
Lietuvos reformacijos istorijos ir kultūros draugija
LERD "RADVILA"
Pasiruošimas eiliniam 2009 m. Sinodo suvažiavimui
Ketvirtadienis, 30 Balandis 2009 08:38
Vyksta pasiruošimas eiliniam 2009 m. Sinodo suvažiavimui. Jis, kaip yra nustatyta dar prieškario Sinodo nutarimais, yra kviečiamas kasmet Biržuose, per Jonines. Į Sinodą privalo atvykti visi sprendžiamojo balso teisę turintys Sinodo nariai: kunigai, kuratoriai bei parapijų delegatai. Negalintys atvytkti atsiunčia pasiteisinimo raštus. Sinode gali dalyvauti ir turi patariamojo balso teisę visi ev. ref. špažinimą patvirtinę tikintieji ir savo parapijose išlaikantys dvasinę tarnystę, Viešpaties Stalo dalyviai.

Prieš Sinodo suvažiavimą Konsistorija kviečia naujos kadencijos delegatus bei kunigus su kuratoriais į atvirą jos posėdį- Priešsinodinę sesiją, kurioje bus patvirtinta išankstinė Sinodo darbotvarkė, aptarti siūlomi Sinodui spręsti klausimai. Priešsinodinė sesija kviečiama:

2009 metų gegužės 16 dieną, šeštadienį, 9:45 val. Biržų ev. ref. parapijos namuose

Lietuvos evangelikų reformatų parapijose jau vyksta delegatų rinkimai, taip pat aptariami iškilę siūlytini klausimai Sinodo sprendimams. Delegatų rinkimai jau įvyko didžiosiose parapijose: Biržuose, Vilniuje. Taip pat kitose parapijose: Panevėžyje, Kėdainiuose, Klaipėdoje. Netrukus rinkimai įvyks: Švobiškio, Nemunėlio Radviliškio (05.03), Kauno (05.10) ir kitose parapijose. Primename parapijų administratoriams ir klebonams, parapijų seniūnų tarybų primininkams: pranešimus Sinodui paruošti iki birželio 1 dienos ir atsiųsti į Senjorato raštinę Biržuose: Reformatų g. 3a, LT-41175 Biržai arba faksu: (8-450) 35100.

Šių metų eiliniam Sinodo suvažiavimui svarstyti numatomi dvasininkų misijų, krikščioniškos atsakomybės, ankstesnių Sinodų sprendimų ataskaitos ir kiti klausimai. Laukiama atvykstančio svečio - Pasaulio reformuotų bažnyčių aljanso generalinio sekretoriaus dr. kun.Setri Nyomi vizito.

Kun. Rimas Mikalauskas
Lietuvos ev. ref. gen. superintendentas